Hoidata mielummin terveyttä kuin sairautta!Manuaalinen käsittely on yleistermi, joka kattaa nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot sekä hieronnan eri muodot. Manuaalisten menetelmien tavoitteena on ensisijaisesti kivun lievittäminen sekä nivelten ja pehmytkudosten optimaalisen liikkeen palauttaminen.
Käsittelyitä tulisi käyttää mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevänä hoitona, koska silloin saadaan terveet kudokset kestämään mahdollisimman paljon kuormitusta.
Käsittelyillä on moninaiset vaikutukset kehoon ja kudoksiin. Näitä ovat mm. mekaaninen vaikutus, hormonaaliset ja entsyymivaikutukset, lämpövaikutus, vaikutus verenkiertoon ja imunestekiertoon, kivun lievitys, vaikutus vastustuskykyyn, hermostollinen vaikutus ja hermoston reaktivaatio.

Käsittelyitä käytetään paljon myös vammojen jälkihoitona. Tarkoituksena saada vamma paranemaan mahdollisimman nopeasti, tukea muuta kehoa paranemisprosessin aikana sekä estämään lisävammojen synty.


Käsittelyt eivät ole mikään "poppakonsti", jolla saa ongelmat heti poistumaan, vaan hoito pitää suunnitella järjestelmällisesti ja johdonmukaisesti omistajan ja mahdollisesti muiden tahojen kanssa.

Jos koiralla on pitkittyneitä ongelmia kehossaan, kerta käsittely EI riitä!


Kaikista tärkein lihashuolto on aktiivinen liike (monipuolinen liikunta) ja säännöllinen lihaksiston/kudosten käsittely.

tarvittaessa ota yhteyttä tai laita lisätietoja ennen käsittelyä alla olevan lomakkeen kautta!